SIP is een hoogwaardig geïsoleerd bouwpaneel dat bestaat uit twee lagen 15 mm OSB3 met daartussen een hoogwaardige isolatiekern van polyurethaan. SIP-panelen kunnen worden gebruikt als wanden en daken en worden gekoppeld met een geïsoleerde verbindingsveer, waardoor er een koudebrugarme buitenschil ontstaat.

Woningen gebouwd met Hemsec SIP kenmerken zich door een hoge isolatiewaarde en de mogelijkheid om luchtdicht en koudebrug arm te bouwen. Hierdoor verkrijgt men een extreem laag energieverbruik. Hemsec SIP is daarom de ideale oplossing om energiezuinig of zelfs energieneutraal te bouwen zonder extra voorzieningen te hoeven treffen.

De fabrieksmatig geproduceerde SIP-panelen zijn zeer stijf en kunnen zeer zware belastingen aan. Tijdens het productieproces wordt het schuim onder hoge druk tussen de OSB3-platen gespoten, waardoor er een optimale hechting ontstaat.

Wat is duurzaam polyurethaan?

Hoge isolatiewaarden

De huidige EPC-eis vraagt meer aandacht tijdens het bouwproces. Het vermijden van koudebruggen en luchtdicht bouwen wordt hierdoor steeds belangrijker.

Met de Hemsec SIP-panelen maakt u dak- en gevelconstructies tot een Rc-waarde van 9.10 zonder dat u extra voorzieningen hoeft te treffen. Met eventuele extra isolatie aan de buitenzijde kan eenvoudig zelfs een nog hogere waarde worden behaald.

Hemsec SIP-panelen zijn verkrijgbaar met een dikte van 80 mm (Rc = 2,4) tot een dikte van 250 mm (Rc = 9.10).

Geïsoleerd koppelsysteem (SPLINE)

Hemsec SIP heeft een  geïsoleerd koppelsysteem waardoor de isolatielaag niet wordt onderbroken. Hierdoor zijn er aanzienlijk minder koudebruggen in de buitenschil, wat een positieve invloed heeft op de isolatiewaarde.

Koudebruggen

Koudebruggen ontstaan op plekken waar een materiaal wordt toegepast met een slechtere thermische weerstand dan de rest van de constructie. Houten staanders bijvoorbeeld zijn constructieve koudebruggen en kunnen een negatieve invloed hebben op de isolerende prestatie van de constructie.

Helaas kunnen niet alle koudebruggen worden voorkomen, bijvoorbeeld op plaatsen waar extra constructieve voorzieningen nodig zijn om extra puntlasten op te vangen of extra grote overspanningen te overbruggen. 

Luchtdicht

Hemsec SIP-panelen kenmerken zich door uitstekende Rc-waarden, geschikt voor wanden en daken. De gesloten celstructuur van de isolatiekern zorgt ervoor dat er geen lucht in de constructie kan circuleren. De isolatie zakt niet na, vergaat niet en verliest zijn isolatiewaarde niet, wat bij andere fabrikanten soms wel het geval is.

Door het koppelprincipe van veer en groef is er een uitstekende luchtdichtheid te creëren. Met inachtneming van de details tijdens de uitvoering zijn Hemsec SIP- panelen uitermate geschikt om luchtdicht en energiezuinig of energieneutraal te bouwen.

 

Overige maten op aanvraag

Wanddiktes

Omdat Hemsec SIP de panelen op iedere gewenste dikte kan produceren is elke Rc tot 9.5 te maken en hoeven er geen extra materialen te worden toegevoegd om aan de gestelde eisen te voldoen. Het achteraf toevoegen van materialen betekent meer materiaalkosten en arbeidstijd. Onze panelen worden geproduceerd op standaard CLS C24 houtmaten. Op deze manier hoeft men geen speciaal op maat gemaakte houtafmetingen aan te schaffen, wat wederom een aanzienlijke besparing betekent.

Hemsec SIP-panelen zijn op diverse manieren af te werken, zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde. Dankzij de tweezijdige 15 mm dikke OSB3- platen zijn overal bevestigingsmogelijkheden voor regelwerk, spouwankers of andere materialen. Als voorbeeld hebben we een aantal afwerkingen schematisch berekend, zoals een traditioneel gemetseld buitenblad, stucwerk/steenstrips en geventileerde gevelbekleding.

De Rc-waarde is berekend volgens NEN 1068 met een correctie van 4%. De lambdawaarde voor de isolatiekern is berekend volgens de λ 90/90 methode, waarin de verouderingsfactor van de isolatiekern is meegenomenDe rekenvoorbeelden zijn een indicatie en dienen enkel ter informatie. De exacte Rc- waarden met een condensatie risicoanalyse dienen per project afzonderlijk te worden gemaakt, samen met de andere bouwfysische berekeningen. 

Bij het toepassen en toevoegen van deze materialen dienen altijd de verwerkingsvoorschriften van de leveranciers in acht te worden genomen; voor ogenschijnlijk dezelfde materialen zijn vaak verschillende verwerkingen voorgeschreven, dit verschilt per leverancier.


SIP Bouwtechniek B.V.
Familie van der Weijstraat 71
8923CK Leeuwarden

 

T: +31 (0)58-2655578
E: info@sipbouwtechniek.n
W: www.sipbouwtechniek.nl

 

 

KvK: 73964921
BTW: NL 859726472B01
IBAN: NL94INGB0008450714

© 2017 SIP Bouwtechniek. All Rights Reserved.