Ontwerpvrijheid

Hemsec SIP biedt een breed scala aan paneeldiktes, hierdoor hoeft de architect zich niet aan te passen aan de te leveren panelen, maar kunnen de panelen aangepast worden aan het ontwerp. Hemsec SIP kan custom made per project worden geproduceerd. Ook kunnen de panelen van Hemsec prima worden gecombineerd met HSB of andere, traditionelere bouwmethoden. De uitstekende constructieve eigenschappen bieden oplossingen voor menig constructief vraagstuk. Hemsec SIP kan op vrijwel elke onderconstructie worden toegepast.

Meer gebruiksvloeroppervlakte (GVO)

Om aan de steeds hoger wordende isolatie-eisen te voldoen worden de traditionele isolatiematerialen steeds dikker, maar beter isoleren betekent niet automatisch dikkere isolatie toepassen. Door het toepassen van betere en hoogwaardigere isolatiematerialen kan “slanker” worden gebouwd, hierdoor blijft er meer gebruiksvloeroppervlakte over (GVO). Door gebruik te maken van Hemsec SIP kan de GVO tot wel 10% toenemen ten opzichte van traditionele bouwmethoden.

Geïsoleerd koppelsysteem (SPLINE)

Hemsec SIP heeft een  geïsoleerd koppelsysteem waardoor de isolatielaag niet wordt onderbroken. Hierdoor zijn er aanzienlijk minder koudebruggen in de buitenschil, wat een positieve invloed heeft op de isolatiewaarde.

Koudebruggen

Koudebruggen ontstaan op plekken waar een materiaal wordt toegepast met een slechtere thermische weerstand dan de rest van de constructie. Houten staanders bijvoorbeeld zijn constructieve koudebruggen en kunnen een negatieve invloed hebben op de isolerende prestatie van de constructie.

Helaas kunnen niet alle koudebruggen worden voorkomen; bijvoorbeeld op plaatsen waar extra constructieve voorzieningen nodig zijn om extra puntlasten op te vangen of extra grote overspanningen te overbruggen. 

Gewicht

Door het relatieve lichte gewicht van de panelen (tussen de 21,5 en de 29 kg, afhankelijk van de dikte), zijn de panelen zeer geschikt voor projecten waar zware constructies niet wenselijk zijn. Denk hierbij aan optoppingen of uitbouwen met een beperkte fundering. Het gebruik van Hemsec SIP kan tot gevolg hebben dat er minder zwaar gefundeerd hoeft te worden, wat een aanzienlijke besparing op de algehele bouwkosten met zich meebrengt.

Duurzaam

Hemsec SIP scoort uitstekend op het gebied van milieuvriendelijk bouwen. Onze producten worden op het gebied van grondstofgebruik en Product Levens Analyse (PLA) op een verantwoorde wijze geproduceerd. De toegepaste OSB3- platen zijn PEFC-gecertificeerd. Daarnaast wordt de isolatiekern geproduceerd met een nul Ozon Depletion Potential (ODP) blaasmiddel.

Hoge isolatiewaarden

De huidige EPC-eis vraagt meer aandacht tijdens het bouwproces. Het vermijden van koudebruggen en het luchtdicht bouwen wordt hierdoor steeds belangrijker.

Met de Hemsec SIP-panelen maakt u dak- en gevelconstructies  met een Rc-waarde tot 9.10 zonder dat u extra voorzieningen hoeft te treffen. Met eventuele extra isolatie aan de buitenzijde kan zelfs heel eenvoudig een nog hogere waarde worden behaald.

Hemsec SIP-panelen zijn verkrijgbaar vanaf een dikte van 80 mm (Rc = 2,4) tot een dikte van 250 mm (Rc = 9.10).

Aanvragen van een monster SIP-pakket?  Bel, stuur een email of kom langs op ons bedrijf zodat u zelf kunt kijken. De koffie staat klaar!

SIP Bouwtechniek
Familie van der Weijstraat 71
8923 CK Leeuwarden

058-265 55 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


SIP Bouwtechniek B.V.
Familie van der Weijstraat 71
8923CK Leeuwarden

 

T: +31 (0)58-2655578
E: info@sipbouwtechniek.n
W: www.sipbouwtechniek.nl

 

 

KvK: 73964921
BTW: NL 859726472B01
IBAN: NL94INGB0008450714

© 2017 SIP Bouwtechniek. All Rights Reserved.